Samoon
Samoon maakt voor jou en je gezin een persoonlijke inpaklijst voor de vakantie

Een vertrouwde inpakhulp

Al sinds 2000

Samoon maakt al sinds 2000 persoonlijke paklijsten voor iedereen die zorgeloos op vakantie wil. In dat jaar introduceerde Samoon het idee dat je door het stellen van een paar simpele vragen goed kunt voorspellen wat iemand op zijn vakantie nodig zal hebben. Samoon was vrijwel direct een succes en de site was dan ook al snel ook in de media te vinden:

Niets vergeten?

Maakt u voordat u op vakantie gaat ook altijd lijstjes en vergeet u nog de helft? Laat dan uw persoonlijke vakantielijst samenstellen op www.samoon.nl. Na het invullen van een omschrijving van uw vakantie, verschijnt de lijst op het scherm. U kunt deze bewaren, aanvullen of printen. De vakantielijst is zeer compleet. Er wordt niet alleen gedacht aan kleding en toiletartikelen. Ook het uitschakelen van apparaten, eventuele inentingen en het afsluiten van een reisverzekering staan op de lijst, zodat u goed voorbereid op reis kunt.
(Kampioen juni 2001, Rubriek Site by Site)

Persoonlijke vakantielijst

Op internet is een handige hulp te vinden bij het samenstellen van een 'vakantie-meeneemlijstje'. Door het invullen van een paar gegevens, zoals bestemming, soort vakantie en vervoermiddel, verschijnt er een overzicht van wat je allemaal nodig hebt. Je kunt de lijst bewaren, aanvullen of printen. Zo neem je dus geen overbodige bagage mee. Daarnaast wordt je meteen doorverwezen naar nuttige sites. (Ski Magazine, September 2001)

Perfectionisten opgelet

De ultieme checklist voor op reis is geboren. Op www.samoon.nl kun je met een paar simpele kliks je vakantie-checklist samenstellen. Je vult land, soort vakantie, periode en accomodatie in en er verschijnt een uitgebreide lijst op je beeldscherm met spullen die je niet moet vergeten. Nu zijn ze bij samoon.nl wel een beetje overijverig. Want dat je niet op skivakantie naar Frankrijk kunt zonder koortsblarenzalf , skiwax en andere overcompleetheden, komt een beetje panisch over. Feit is wel dat je nooit meer iets zult vergeten. (Reizen Magazine, februari 2001) - (Samoon: Het aantal vragen dat beantwoord moet worden om een lijst samen te stellen is, voor het gemak van de gebruiker, beperkt gehouden. Een consequentie daarvan is helaas ook dat we een lijst nooit volledig bij elke specifieke gebruiker kunnen laten aansluiten. Om die reden kiezen we ervoor om veiligheidshalve een zeer complete lijst weer te geven.)

Santé

Op www.samoon.nl wordt je gevraagd een aantal vragen te beantwoorden over je vakantie. Zoals: waar ga je heen? Hoe ga je en in wat voor accommodatie overnacht je? Het resultaat is een op jouw vakantie toegspitste bagagelijst (Santé, juli 2002)

Wilt u er zeker van zijn alles bij u te hebben als u op reis gaat?

Ga dan naar Samoon.nl. Op deze site vult u onder andere land van bestemming, vervoer en periode in, en vervolgens stelt de site uw paklijst samen. Handig dus als u bij het weggaan niet het gevoel wilt hebben dat u iets kleins maar essentieels bent vergeten, zoals een verloopstekker. De zoekresultaten houden bovendien rekening met het klimaat in het land. Zo levert een zomerreis naar Argentinie een kledinglijst op die een fleece jack en winterjas aanbeveelt. De paklijsten zijn er overigens nu alleen nog voor volwassenen. Samoon belooft binnenkort ook te helpen met inpakken voor de kinderen. Verder biedt de site specifieke landeninformatie. Zo vindt u een overzicht van voorkomende tropische ziekten per land en het adres van de Nederlanse ambassade in het land van bestemming. Ook de frequenties van de de Wereldomroep staan aangegeven. De vraag of een land veilig is om te reizen, beantwoordt de site niet; daarvoor wordt doorverwezen naar de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. (NL Magazine, juni 2002)