Samoon
Samoon maakt voor jou en je gezin een persoonlijke inpaklijst voor de vakantie

Bassinet reserveren

Kinderen tot 2 jaar hebben nog geen recht op een eigen stoel in het vliegtuig, maar betalen ook slechts 10% van de ticketprijs.

[adsense] Bij de stijging en landing krijg je een extra riem die je aan jouw riem bevestigt. Daarna wordt (op intercontinentale vluchten) een babybedje, ook wel bassinet genoemd, opgehangen. Dat is een klein bedje voor je baby dat uit de muur voor je eigen zitplaats klapt. Daarin kan je baby tijdens de vlucht heerlijk slapen. Bovendien is het erg handig bij het verschonen.

De bedjes mag je alleen gebruiken als de het signaal “riemen vast” niet aan is (dus bijvoorbeeld niet bij hevige turbulentie). Een bassinet moet je van te voren aanvragen.

Of je er een kunt krijgen hangt af van beschikbaarheid en de leeftijd en het gewicht van je kind. Soms zijn de bassinets geschikt voor kinderen tot ca. 12 kilo, maar er wordt ook regelmatig een maximum leeftijd aangegeven (meestal 6, 9 of 12 maanden). Luchtvaartmaatschappijen mogen hierover zelf beslissen. We raden je sowieso altijd aan om vroeg in te checken, ook als is de reservering van het babybedje definitief!

bronnen:
http://www.expeditiekroostenco.nl
http://www.vakantie-met-kinderen.com