Samoon
Samoon maakt voor jou en je gezin een persoonlijke inpaklijst voor de vakantie

Beker

Vuistregel voor groepsreizen: degene met de grootste mok krijgt de meeste koffie. Iedereen die een groepsreis heeft meegemaakt weet dat dit waar is, en dat de regel zelfs opgaat als de verdeler van de koffie hier rekening mee probeert te houden.

Drinkbekers van emaille zijn stoer om te zien maar kunnen tijdens een reis gemakkelijk beschadigen. De schilfers zijn gevaarlijk scherp, net als de beschadigingen aan de mok zelf. Kunststof bekers zijn in dat opzicht veiliger, en vaak ook lichter, wat een voordeel is bij actieve vakanties. Kunststof kan wel vrij snel verkleuren en hard kunststof kan relatief gemakkelijk breken. Niet alle kunststof bekers zijn ook geschikt voor hete vloeistoffen. Stenen bekers of bekers van roestvrij staal zijn door hun gewicht vooral prettig als je gaat kamperen met een caravan.

De kleur van een mok is handig als je met meer mensen op reis bent. Met een herkenbare mok krijg je geen ruzie over het drinken en weet je zeker dat je steeds uit je eigen mok drinkt. Een mok met een donkere kleur is minder handig, omdat je daarin een donkere vloeistof zoals thee of koffie nauwelijks kunt zien. Bekers die in elkaar passen verdienen natuurlijk de voorkeur omdat ze dan minder ruimte innemen. De ruimte tussen twee opgestapelde bekers is daarbij een prima plek voor suiker, want daar kan er geen ongedierte bij.