Samoon
Samoon maakt voor jou en je gezin een persoonlijke inpaklijst voor de vakantie

Cadeautjes

Voor kleine kinderen is de reis naar Zuid-Frankrijk, de Alpen of Toscane nog net zo lang als het vroeger voor jou was, achterin de oranje Datsun Cherry van je ouders.


Dus misschien heb je achterin de auto aan elke hoofdsteun al een dvd-schermpje hangen, met daarop voor zeven uur tekenfilms. Of bieden je smartphone en tablet uitkomst.

Maar heb je kleine kinderen en wil je tijdens de vakantie juist eens wat minder afhankelijk zijn van allerlei beeldschermpjes (ieder het zijne!), dan kan het voor een lange autotocht handig zijn om wat kleine presentjes mee te nemen. Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Maak gewoon een pakketje met wat knutsel- of tekenmateriaal erin, een duikbril voor als je bij de Italiaanse meren bent aangekomen of een stapeltje stripboeken. Er zijn ook spelletjes te vinden die goed in een auto te spelen zijn.

Om te voorkomen dat het achterin de auto een chaos wordt kun je de kinderen een eigen speelgoedzak geven. Er zijn zakken te koop (of zelf te maken) die je aan de rugleuning van een voorstoel hangt. Je kunt ook een kratje in het midden op de achterbank zetten en daar al het speelgoed in verzamelen.