Samoon
Samoon maakt voor jou en je gezin een persoonlijke inpaklijst voor de vakantie

Creditcard

Niet iedereen in Nederland heeft een creditcard. In Nederland kun je op zo veel plekken moeiteloos pinnen dat vaak een creditcard helemaal niet nodig is. Maar op vakantie kan het juist wel weer handig zijn, juist omdat je daar lang niet overal je pinpas kunt gebruiken. Of denk aan het huren van een auto; ook daarbij zul je altijd een creditcard nodig hebben.


Van welke maatschappij je een creditcard zou moeten nemen kunnen we je niet adviseren. Maar steek wel even wat tijd in een vergelijking, want de kosten van de verschillende kaarten lopen flink uiteen. En mocht je speciaal voor je volgende reis een creditcard aanschaffen, hou er dan wel rekening mee dat het vaak een paar weken kan duren voordat je de kaart in huis hebt.

Verlies of diefstal

Wat we je in elk geval kunnen aanraden is dat je zeker moet weten dat je je creditcard bij diefstal of verlies snel kunt blokkeren. Dus bewaar het telefoonnummer waarmee je dat kunt doen op een andere plek dan de creditcard zelf. Je kunt natuurlijk een papiertje ergens bewaren, maar er zijn ook apps te downloaden die dit soort dingen regelen, bijvoorbeeld die van SOS International.

Het is eveneens een goed idee om je creditcard gescheiden van je contante geld te bewaren. Dan zit je niet helemaal zonder middelen als je hem kwijtraakt.

Pincode

Realiseer je ook dat tegenwoordig de meeste kaarten met een chip zijn uitgerust om de veiligheid te vergroten. Als een kaart zo'n chip heeft zal het doorgaans niet meer voldoende om alleen je handtekening onder een bonnetje te zetten. Bijna altijd zal men een pincode van je verwachten. Dus als je je kaart in Nederland niet vaak gebruikt: zorg dat je de pincode weet voor je op reis gaat.