Samoon
Samoon maakt voor jou en je gezin een persoonlijke inpaklijst voor de vakantie

Rug- of buikdrager

Een rugdrager is ideaal als je graag wandelt, of dat nou in de stad of in de bergen is. De meeste rugdragers kun je behoorlijk plat opvouwen als ze niet in gebruik zijn, dus je hebt er weinig ruimte voor nodig in bijvoorbeeld de auto.

Maar let wel op dat een rugdrager weinig steun biedt en dus pas gebruikt kan worden voor kinderen die zelf rechtop kunnen zitten. Meestal is dat tussen 6 tot 12 maanden.

Belangrijk om op te letten bij de aanschaf van een rugdrager is dat het zitvlak in de drager goed aansluit op de vorm van de beentjes van je kind. Het zitvlak is meestal van stof, en als de opening te groot of te klein is kan de rand van de stof de beentjes van je kind beknellen. Zeker als je lang wandelt kan dat voor het kind erg onprettig zijn. Daarnaast zijn er rugdragers die met behulp van een extra beugel zelfstandig op de grond kunnen staan, ook met het kind er in. Dit is een erg handige eigenschap, maar de balans hangt natuurlijk af van het gewicht van je kind en de zithoogte in de drager. Test dit soort dingen altijd goed uit als je een drager gaat kopen.

Luxe dragers hebben een zonneschermpje speciaal voor je kind. Vooral op zonnige wandelingen is dit verstandig want kinderen zijn gevoelig voor verbranding. Gebruik je een drager zonder zonnescherm, zorg dan voor voldoende andere bescherming.