Samoon
Samoon maakt voor jou en je gezin een persoonlijke inpaklijst voor de vakantie

Schrijfpapier

Veel mensen houden ervan om te schrijven tijdens hun vakantie. Als je een actieve vakantie houdt maak je onderweg ook veel mee om over te schrijven. Je kunt een reisdagboek gebruiken om de dagelijkse gebeurtenissen in op te schrijven en deze tijdens je vakantie of thuis uitwerken tot een reisverhaal. Het schrijven van een echt boek is voor veel mensen een droom.

Tips voor het schrijven van een reisverhaal: bedenk al voor je vertrekt waarover je een verhaal wil gaan schrijven, welke invalshoek je gaat nemen. Beschrijf niet alles tot in detail maar beperk je tot de kern. Verzamel onderweg zoveel mogelijk informatie. Beschrijf niet alleen feitelijk, maar ook hoe je dingen beleeft. Maak geen opsomming maar vertel vanuit een personage. Verdiep je in technieken voor het schrijven van een tekst om de vorm van het verhaal aantrekkelijk te maken.

Goed materiaal helpt bij het maken van aantekeningen. Gebruik liefst een potlood of een fineliner, die schrijven altijd en zijn ook fijn om mee te tekenen. Vulpennen kunnen enorm gaan lekken en balpennen schrijven niet op de kop of op vet papier. Potlood vlekt zelfs niet als het papier nat wordt. Vergeet niet een puntenslijper mee te nemen, en kies een notitieblokje dat tegen een stootje kan.

Een handig kant en klaar logboek biedt wandelfietslogboek. Reken je jezelf al tot de groten de aarde? De luxe notitieblokjes van Moleskin werden gebruikt door Hemmingway, Van Gogh en Picasso.