Samoon
Samoon maakt voor jou en je gezin een persoonlijke inpaklijst voor de vakantie
deel via WhatsApp
Nieuwe paklijst
Hoe ziet je reis eruit?
Wie gaan er mee?
naamgeborenm/v
 

Weblog

Samoon op je mobiel

We zijn nu (eindelijk!) ook geschikt voor gebruik op je tablet of smartphone. Je hoeft dus niks meer te printen, maar je kunt met je telefoon in de hand inpakken en afstrepen.

Mag de camping een kopie van mijn paspoort maken?

Bij het loket van de gemeente in Nederland word je met borden gewaarschuwd: laat op de camping in het buitenland geen kopie maken van je paspoort of identiteitsbewijs. Het gevaar is namelijk dat je slachtoffer wordt van fraude. De campingbaas kan het beste met je voor hebben, maar geldt dat ook voor de andere medewerkers? En wat als er wordt ingebroken in het kantoor en iemand neemt alle kopieŽn mee? Van de andere kant is het natuurlijk niet makkelijk om te weigeren: je komt vaak moe aan op de camping en wil zo snel mogelijk naar je plek, geen fijn moment om de discussie aan te gaan. Toch is het niet verstandig om een kopie te laten maken en het is ook niet verplicht. Tonen van het paspoort en het laten overschrijven van je paspoortnummer is voldoende.

Geld terug bij vertraging

Zeker in de drukke vakantietijd komt het regelmatig voor dat vluchten vertraging hebben. In sommige gevallen heb je dan recht op schadevergoeding. Als de vertraging oploopt tot meer dan 2 uur heb je in ieder geval recht op eten en drinken. Soms kan je ook aanspraak maken op een hotelovernachting. Bij meer dan 3 uur vertraging is er recht op een financiŽle vergoeding. Voor het terugeisen van geld kun je gebruikmaken van standaard brieven op internet, je vind ze bijvoorbeeld bij de ANWB en de Consumentenbond.

meer tips in ons weblog