Disclaimer
Contact
Samoon stelt voor jou en je gezin een persoonlijke inpaklijst voor de vakantie samen

Film onderweg in de auto

Kijken je kinderen DVD-tjes op de achterbank?

  

nieuwe paklijst
Hoe ziet je reis eruit?
Wie gaan er mee?
naamgeborenm/v
 

Weblog

Mag de camping een kopie van mijn paspoort maken?

Bij het loket van de gemeente in Nederland word je met borden gewaarschuwd: laat op de camping in het buitenland geen kopie maken van je paspoort of identiteitsbewijs. Het gevaar is namelijk dat je slachtoffer wordt van fraude. De campingbaas kan het beste met je voor hebben, maar geldt dat ook voor de andere medewerkers? En wat als er wordt ingebroken in het kantoor en iemand neemt alle kopieŽn mee? Van de andere kant is het natuurlijk niet makkelijk om te weigeren: je komt vaak moe aan op de camping en wil zo snel mogelijk naar je plek, geen fijn moment om de discussie aan te gaan. Toch is het niet verstandig om een kopie te laten maken en het is ook niet verplicht. Tonen van het paspoort en het laten overschrijven van je paspoortnummer is voldoende.

Geld terug bij vertraging

Zeker in de drukke vakantietijd komt het regelmatig voor dat vluchten vertraging hebben. In sommige gevallen heb je dan recht op schadevergoeding. Als de vertraging oploopt tot meer dan 2 uur heb je in ieder geval recht op eten en drinken. Soms kan je ook aanspraak maken op een hotelovernachting. Bij meer dan 3 uur vertraging is er recht op een financiŽle vergoeding. Voor het terugeisen van geld kun je gebruikmaken van standaard brieven op internet, je vind ze bijvoorbeeld bij de ANWB en de Consumentenbond.

Hond mee op vakantie

Iedere hond die de grens overgaat heeft sinds 2004 een Europees paspoort nodig, en sinds 2011 ook een identificatie middels een chip. Identificatie middels tatoeage is niet meer voldoende. Bovendien moet de hond zijn ingeŽnt tegen hondsdolheid. Per ras kunnen nog aanvullende regels gelden, dus controleer ruim voor vertrek welke regels specifiek voor jouw hond nog van toepassing zijn.

meer tips in ons weblog